Health >> စပ်စ္သီး (grape) ၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား

Photo: Health Updates Journal
Vol.2, No.23
စပ်စ္သီး (grape) ၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား
	နံနက္ေစာေစာ စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ ရည္ေသာက္ပါက ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္ျခင္း migrane  ကို သက္ သာေစသည္။
	စပ်စ္သီးအခြံမွာပါေသာ pte-rostilbene ႏွင့္ saponin  တို႔က ေသြးထဲတြင္ cholesterol  စုပ္ယူမႈကို ဟန္႔တားေပးသျဖင့္ အဆီကို က်ေစ သည္။
	၄င္းတြင္ပါဝင္ေသာ resve-ratrol  မွ အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ျဖစ္ ေစေသာ amyloidal peptide  ကို ေလ်ာ့ေစသျဖင့္ အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ျဖစ္မႈကို ဟန္႔တားေပးသည္။ ၄င္း ျပင္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို အား ေပးၿပီး အာ႐ံုေၾကာမ်ား ခ်ိဳ႕ယြင္း ပ်က္စီးလာမႈကို ေႏွာင့္ေႏွးေစသည္။
	ေက်ာက္ကပ္ အတြင္း ေသြး ေၾကာမ်ား၏ဖိအားကို ေလ်ာ့ေပး သျဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ားကို သက္ သာေစသည္။
	Nitric oxide level  ကို ျမင့္ေစသျဖင့္ ေသြးခဲျခင္းကို ကာ ကြယ္ေပးေသာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာ ဂါကို  ကာကြယ္ေပးသည္။ ၄င္းတြင္ ပါဝင္ေသာ Anti oxidant  မွ မေကာင္းေသာအဆီ LDL    cholesterol  ကို က်ေစသည္။
	အစာမေက်မႈကို ကာကြယ္ေပး သည္။ ၄င္းတြင္ ပါဝင္ေသာ resver-atrol  မွ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ေစ သည္။ ရင္သားႏွင့္ အူမႀကီး ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးသည္။ ၄င္းတြင္  ပါဝင္ေသာ anthocyanin  ႏွင့္ proanthocyanin  တို႔က ကင္ဆာဆဲလ္ မ်ားႀကီးထြားမႈကို ဟန္႔တားေပးသည္။
	ပါဝင္ေသာ Flavonoid  မွေရတိမ္ cataract    ျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးသည္။
စပ်စ္သီးကို တစ္ေန႔ (၃)ႀကိမ္ စား ပါက အသက္ႀကီး၍ အျမင္အာ႐ံုခ်ိဳ႕ ယြင္းေသာေရာဂါ macular degen-eration  ၏ ၃၆%ကို ေလ်ာ့ ခ်ေပးသည္။
	စပ်စ္သီးအစိမ္းသည္ iron  ဓာတ္ ႄကြယ္ဝစြာပါဝင္သျဖင့္ ေသြး အားကို ေကာင္းေစေသာေၾကာင့္ ေမာပန္းမႈကို ေလ်ာ့နည္းေစသည္။
	စပ်စ္သီးအနီသည္ ဘက္တီး ရီးယားကို သတ္သည့္ အာနိသင္ ရွိသည့္ အျပင္ ပိုလီယိုဗိုင္းရပ္စ္ႏွင့္ ေရယုန္ ဗိုင္းရပ္စ္တို႔ကို သတ္ႏိုင္ေသာ အာနိသင္လည္းရွိသည္။

ကံ့ေကာ္
ref: hubpage
<<စပ်စ္သီး (grape) ၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား>>

နံနက္ေစာေစာ စပ်စ္သီး ေဖ်ာ္ ရည္ေသာက္ပါက ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္ျခင္း migrane ကို သက္ သာေစသည္။
စပ်စ္သီးအခြံမွာပါေသာ pte-rostilbene ႏွင့္ saponin တို႔က ေသြးထဲတြင္ cholesterol စုပ္ယူမႈကို ဟန္႔တားေပးသျဖင့္ အဆီကို က်ေစ သည္။
၄င္းတြင္ပါဝင္ေသာ resve-ratrol မွ အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ျဖစ္ ေစေသာ amyloidal peptide ကို ေလ်ာ့ေစသျဖင့္ အယ္ဇိုင္းမားေရာဂါ ျဖစ္မႈကို ဟန္႔တားေပးသည္။ ၄င္း ျပင္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို အား ေပးၿပီး အာ႐ံုေၾကာမ်ား ခ်ိဳ႕ယြင္း ပ်က္စီးလာမႈကို ေႏွာင့္ေႏွးေစသည္။
ေက်ာက္ကပ္ အတြင္း ေသြး ေၾကာမ်ား၏ဖိအားကို ေလ်ာ့ေပး သျဖင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ားကို သက္ သာေစသည္။
Nitric oxide level ကို ျမင့္ေစသျဖင့္ ေသြးခဲျခင္းကို ကာ ကြယ္ေပးေသာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာ ဂါကို ကာကြယ္ေပးသည္။ ၄င္းတြင္ ပါဝင္ေသာ Anti oxidant မွ မေကာင္းေသာအဆီ LDL cholesterol ကို က်ေစသည္။
အစာမေက်မႈကို ကာကြယ္ေပး သည္။ ၄င္းတြင္ ပါဝင္ေသာ resver-atrol မွ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ေစ သည္။ ရင္သားႏွင့္ အူမႀကီး ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးသည္။ ၄င္းတြင္ ပါဝင္ေသာ anthocyanin ႏွင့္ proanthocyanin တို႔က ကင္ဆာဆဲလ္ မ်ားႀကီးထြားမႈကို ဟန္႔တားေပးသည္။
ပါဝင္ေသာ Flavonoid မွေရတိမ္ cataract ျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးသည္။
စပ်စ္သီးကို တစ္ေန႔ (၃)ႀကိမ္ စား ပါက အသက္ႀကီး၍ အျမင္အာ႐ံုခ်ိဳ႕ ယြင္းေသာေရာဂါ macular degen-eration ၏ ၃၆%ကို ေလ်ာ့ ခ်ေပးသည္။
စပ်စ္သီးအစိမ္းသည္ iron ဓာတ္ ႄကြယ္ဝစြာပါဝင္သျဖင့္ ေသြး အားကို ေကာင္းေစေသာေၾကာင့္ ေမာပန္းမႈကို ေလ်ာ့နည္းေစသည္။
စပ်စ္သီးအနီသည္ ဘက္တီး ရီးယားကို သတ္သည့္ အာနိသင္ ရွိသည့္ အျပင္ ပိုလီယိုဗိုင္းရပ္စ္ႏွင့္ ေရယုန္ ဗိုင္းရပ္စ္တို႔ကို သတ္ႏိုင္ေသာ အာနိသင္လည္းရွိသည္။
ကံ့ေကာ္
ref: hubpage
Health Update Journal

For More Health >> http://www.fullpremiumnowfree.com/search/label/Medical
[facebook]
[blogger]

MKRdezign

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget