Health >> ေဂါက္ေရာဂါအတြက္ ေဆာင္ရန္ေရွာင္ရန္



အစားေရွာင္ပါ
အသား၊ ကလီစာ၊ ပင္လယ္စာ၊ အဆီအႏွစ္ႏွင့္ တေစး (yeast) ပါဝင္သည့္အစားအစာမ်ားတြင္ purine ဓါတ္ေပါမ်ားမႈေၾကာင့္ ေဂါက္ေရာဂါရွိသူမ်ားအတြက္ အဓိ ကရန္သူျဖစ္သည္႕ ယူရစ္အက္ဆစ္ ျဖစ္ေပၚေစသည္။ အသီးအရြက္မ်ားမ်ားစားပါ။ ဆန္ႏွင့္ဂ်ံဳမုန္႔မ်ား ဦးစား ေပးစားသံုးပါ။
အေသာက္ေရွာင္ပါ
အရက္ႏွင့္ယမကာမ်ားသည္ purine ဓါတ္ကို ခႏၶာကိုယ္မွ စြန္႔ထုတ္ရာ၌ အခက္အခဲျဖစ္ေစသည္။ အခ်ိဳ ရည္မ်ားသည္လည္း ေဂါက္ေရာဂါထေစသည့္ အႏၱရာယ္ ရွိသည္။
အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ပါ
ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားလွ်င္ ေဂါက္ေရာဂါ မၾကာခဏ ထတတ္သည္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းႏိုင္ရန္ အေပ်ာ့စား ေလ့က်င့္ခန္းမ်ားေန႔စဥ္လုပ္ပါ။
အခ်ဥ္စားပါ
လိေမၼာ္သီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းႏွင့္ ဗိုက္တာမင္စီ ပါဝင္ ေသာ အသီးအႏွံမ်ားမ်ားစားပါ။ ဗိုက္တာမင္စီသည္ ယူရစ္အက္ဆစ္ကိုေလ်ာ့က်ေစသည့္ အာနိသင္ရွိသည္။
နာနတ္သီး
နာနတ္သီးမွရသည္႕ brome lain အင္ဇိုင္းသည္ ေဂါက္ေရာဂါ ေၾကာင့္ျဖစ္သည့္ ေရာင္ရမ္းျခင္း၊ နာက်င္ ျခင္းမ်ားကို သက္သာေစသည္။ 

For More Health >> http://www.techmilo.tk/search/label/Medical

သီဟ
Source:RD

Health Updates Journal
Vol.2, No.36
[facebook]
[blogger]

MKRdezign

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget