က်န္းမာေရးႏွင့္ ပတ္သက္ သည့္ မည္သည့္စာေစာင္ကိုမဆို ေကာက္ယူဖတ္႐ႈၾကည့္ပါက လိႈင္ လိႈင္ေတြ႕ရမည့္ စကားလံုးတစ္ခုမွာ antioxidant သို႔မဟုတ္ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းဆိုတာပါပဲ။ အဲဒီ ေတာ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းဆို တာ ဘာလဲ။
ကြ်န္ေတာ္တို႔ရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ ထဲမွာ စားလိုက္တဲ့အစာကို ေခ်ဖ်က္ ရာမွ ျဖစ္ေစ၊ အရက္၊ ေဆးလိပ္ စတဲ့က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီညႊတ္တဲ့ အေလ့အက်င့္ေတြေၾကာင့္ျဖစ္ေစ ဖရီးရာဒီကယ္ေတြမ်ားစြာ ျဖစ္ေပၚ လာပါတယ္။ ယင္း(Free radical )ဖရီးရာဒီကယ္မ်ားဟာ သူတို႔မွာရွိတဲ့ ေနရာလြတ္တစ္ေနရာထဲသို႔ ခႏၶာ ကိုယ္အတြက္ လိုအပ္သည့္အရာမ်ား ကို သယ္ယူသြားၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို ျဖစ္ေစပါ တယ္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ဖရီးရာ ဒီကယ္ေတြမ်ားေလ ဆဲလ္ေတြကို ပို ဖ်က္ဆီးေလ ဆဲလ္ေတြ ပိုပ်က္စီး ေလ ဖရီးရာဒီကယ္ေတြပိုထြက္ေလ နဲ႔ သံသရာလည္ေနတတ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြရွိခဲ့ရင္ေတာ့ ၄င္းတို႔က ဖရီးရာဒီကယ္ေတြအား ဆဲလ္ေတြကို မဖ်က္ဆီးမီ သူတို႔ရဲ႕ ေနရာလြတ္မွာ ဝင္ေပါင္းလိုက္ၿပီး အစြမ္းမဲ့ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ ပါတယ္။ ဖရီးရာဒီကယ္မ်ားမ်ားလာ လွ်င္ ခုခံအားစနစ္ တျဖည္းျဖည္း က်ဆင္းလာၿပီး အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ႏွင့္နာတာရွည္ေရာဂါမ်ားကို ျဖစ္ပြား ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥ ည္းႄကြယ္ဝသည့္အစာမ်ားမွာ သစ္ သီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ ဘယ္ရီသီးမ်ား ၊ အခြံမာသီးမ်ား၊ ဝိုင္နီ၊ ေခ်ာကလက္အနက္၊ လက္ ဖက္စိမ္းေရေႏြးၾကမ္းတို႔အျပင္ ဗီတာ မင္စီ၊ အီးႄကြယ္ဝသည့္အစာမ်ား ျဖစ္ၾကသည္။ ထို႔ျပင္ ဓာတ္တိုးဆန္႔ က်င္ပစၥည္းမ်ားကို ခႏၶာကိုယ္က လည္း အလိုအေလ်ာက္ ထုတ္လုပ္ ေပးႏိုင္ေလသည္။
ဖိုးေသာၾကာ
ref: health india
Health Update Journal
For More Health >> http://www.fullpremiumnowfree.com/search/label/Medical