Medical >> အေစ့အဆန္မ်ား (Nuts)ရဲ႕ က်န္းမာေရးအာနိသင္

အေစ့အဆန္မ်ား (Nuts)ရဲ႕ က်န္းမာေရးအာနိသင္

၁။ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေ၀ဒနာရွင္ေတြမွာ အသံုး၀င္ပါတယ္
- အေစ့အဆန္ေတြ မွာပါ၀င္တဲ့ မျပည့္၀ဆီေတြဟာ ကာ ဗိုဟိုက္ဒရိတ္ကို ဖယ္ရွားႏိုင္တဲ့အတြက္ ဆီးခ်ိဳကုထံုးေတြမွာ အသံုး၀င္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး HDLကို လက္စတီေရာကို ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္ ပါတယ္။ Diabetes Care Journal မွာေဖာ္ျပထားခ်က္အရ တစ္ေန႔ကို အေစ့အဆန္ႏွစ္ေအာင္စ (၅၆ဂရမ္)စားသံုးေပးရင္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳျဖစ္ပြားမႈမွာ အေရးပါတဲ့ ကစီဓာတ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပး႐ံုသာမက ဂလူးကို႔စ္ထိန္း ခ်ဳပ္မႈကိုပါလုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ျမွင့္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္
- ဗာဒံေစ့၁၀၀ဂရမ္မွာ ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္အီးရဲ႕ ၁၃၁%၊ အမိုင္ႏိုင္အက္ဆစ္၂၅၀၀ မီလီဂရမ္ ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးဟာ ေသြးေၾကာေတြထဲ မွာ ေသြးခဲပိတ္ဆို႕မႈ မျဖစ္ေစတဲ့အ တြက္ ရင္ဘတ္ေအာင့္ျခင္း၊ ႏွလံုး ေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါ၊ ႏွလံုး႐ုတ္ တရက္ တိုက္ခိုက္ျခင္းေတြကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီးပါ၀င္တဲ့ L-arginine ကလည္း ေသြးခဲေလးေတြကို ေပ်ာ္ေစၿပီးႏွလံုးေသြးေၾကာ မာေၾကာျခင္းကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အေစ့ အဆန္ေတြမွာပါ၀င္တဲ့ ဆိုဒီယမ္နည္း ပါးမႈနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ျမင့္တက္ေနမႈက ေသြးတိုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။

၃။ ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္


- မျပည့္၀တဲ့အဆီနဲ႔အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္မႈက ဆီးေက်ာက္ျဖစ္ေပၚလာျခင္းကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ တစ္ပတ္ကို အေစ့အဆန္ ငါးႀကိမ္ထက္မနည္း စားသံုးေပးျခင္း ဟာ ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္းေၾကာင့္ ခြဲစိတ္ရမယ့္အခြင့္အလမ္း ၂၅%က် ဆင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ အေမရိကန္ Epidermiology ဂ်ာနယ္မွာေဖာ္ျပထားမႈအရ nutsေတြကို စားသံုးေပးတဲ့အမ်ိဳးသားေတြဟာ ဆီးက်ိတ္ တည္ျခင္းကေန ၃၀%ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

၄။ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္
- ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ နဲ႔ ကင္ဆာကိုကာကြယ္ေစတဲ့ ပစၥည္း ေတြႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ေနၿပီး tocopherol ပါ၀င္ေနတဲ့အတြက္ ကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ စအိုကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္တယ္ဆိုတာကို ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေျမထဲပင္လယ္ အစားအစာေတြမွာ အေစ့အဆန္ေတြ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ယင္းအမ်ိဳးသမီးေတြမွာ သားအိမ္ ကင္ဆာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ endometrial cance ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းေလ်ာ့ပါးတယ္လို႔ သုေတသနမ်ားစြာမွာ ေဖာ္ ျပထားပါတယ္။

၅။ မ်က္ေစ့က်န္းမာေရးကို ေစာင့္ေရွာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္
- အသက္ႀကီးလာရင္ ျဖစ္ပြားတတ္တဲ့ မ်က္စိမႈန္ျခင္းကို အေစ့အဆန္ေတြ စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဟားဗတ္တကၠသိုလ္မွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ေလ့လာမႈအရ အသက္၆၀အရြယ္ သက္ႀကီးရြယ္အိုေတြမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေရ တိမ္စြဲျခင္းကို အေစ့အဆန္ေတြစား သံုးေပးျခင္းကေလ်ာ့ပါးေစနိုင္ပါ တယ္။
အေစ့အဆန္ဆိုရာမွာ ေျမပဲ၊ ႏွမ္း၊ သစ္ၾကားေစ့၊ ေနၾကာေစ့စတဲ့ အသီးအႏွံေတြကို ဆိုလိုပါတယ္။

FPNF Thanks To
သက္ကို
Ref: PTI
Health Updates Journal
Vol.2, No.17

Site link >>
http://www.fullpremiumnowfree.com/2013/05/medical-nuts.html
[facebook]
[blogger]

MKRdezign

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget