အရက္ .. အရက္ .. ခုခ်ိန္မွာေတာ့ အရက္ႀကိဳက္တဲ့သူေတြကို အမ်ိဳးသားေတြသာမကေတာ့ .. အမ်ိဳးသမီးေတြေရာ ေတာ္ေတာ္ေလး သံုးေနတဲ့ေခတ္မွာ .. ဒါေလး သိထားသင့္ပါတယ္~
ကိုကို မမ ဦးဦးေဒၚေဒၚ အတြက္ သတိထားရန္ျပန္လည္မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္--
မုန္လာဥနီ >>
မုန္လာဥနီထဲမွာ ပါတဲ႔ မုန္လာဥနီဓါတ္က အရက္ထဲမွာ ပါတဲ႔ အရက္ျပန္နဲ႔ ဓါတ္ေပါင္းရင္ အဆိပ္ပါတဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ထြက္တတ္တယ္။
ပဲတီစိမ္းအဖတ္ >>
ပဲတီစိမ္း အဖတ္ ခ်က္လုပ္တဲ့အခါ ေက်ာက္ခ်ဥ္ အသင့္အတင့္ထည္႔ရပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ပဲတီစိမ္းအဖတ္နဲ႔ အရက္ကုိ တဲြစားမိရင္၊ အရက္ျပန္က ေသြးထဲမွာ ေနတဲ႔အခ်ိန္ ၾကာရွည္လာေစၿပီး အရက္ပုိမူးေစတယ္လုိ႔ ဆုိတယ္။
ဝက္အူေခ်ာင္း >>
ဝတ္အူေခ်ာင္းထဲမွာ nitrosoamines ဓါတ္ပါလုိ႔ အရက္နဲ႔ တဲြျပီး စားေသာက္ရင္ အသည္းကုိ ထိခိုက္နုိင္
တဲ့အျပင္ အစာအိမ္နဲ႔အူကင္ဆာေတြကုိလည္း ျဖစ္ေစနုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
အသားကင္ >>
အသားကင္တဲ႔အခါ benzpyrene လုိ႔ေခၚတဲ့ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳး ေပၚထြက္
တတ္တယ္။ အရက္ထဲမွာ အရက္ျပန္ဟာ အစာအိမ္နဲ႔ အူရဲ့ ေသြးေၾကာေတြ က်ယ္လာေစျပီး ကင္ဆာ
ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ေသြးေၾကာထဲကုိ အလြယ္တကူ ဝင္လာေစနုိင္ပါတယ္။
ခ်စ္ဦးေမာင္